Loading...

Groene stroom Kornwerderzand Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Kornwerderzand vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Kornwerderzand of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kornwerderzand

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Kornwerderzand vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Kornwerderzand vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Endinet Groep korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Achthuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Kornwerderzand

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-kornwerderzand

Een energieneutrale woning in Kornwerderzand rond september 2022

D.m.v. onze website vind je praktische informatie over groene stroom Kornwerderzand. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kornwerderzand wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “haal opladers uit het stopcontact” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Atag, Intergas, Vaillant, AWB of Remeha) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en het tapwater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kornwerderzand is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3400 tot €6300. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Standdaarbuiten afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Kornwerderzand beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jouw lopende abonnement beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jullie toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Kornwerderzand aantrekkelijker dan de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check achterhaal je gemakkelijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Kornwerderzand vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.