Loading...

Groene stroom Mariahout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in maart 2023. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Mariahout vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Mariahout en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Mariahout

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Mariahout vergelijken (maart 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder check je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Mariahout vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: MAIN Energie stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bio, wind, zon, water, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Zoek ook naar groene energie Biest-Houtakker vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Mariahout

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Laarbeek.

groene-stroom-mariahout

Een energieneutrale woning in Mariahout rond maart 2023

Middels deze pagina detecteer je belangrijke details over groene stroom Mariahout. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mariahout wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Remeha) verbannen. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Mariahout is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De kostprijs schommelt tussen €2300 tot +/- €6900. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Venebrugge afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Powerpeers, Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij rap welke groene stroom aanbieders in Mariahout aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je bestaande abonnement beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Mariahout flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen tref je hieronder de meest populaire energiepakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker check je vlug welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Mariahout vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor stroom en gas.