Loading...

Groene stroom Biest-Houtakker Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Biest-Houtakker vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Biest-Houtakker en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Biest-Houtakker

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Biest-Houtakker vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder detecteer je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Biest-Houtakker vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodem, wind, bio, zon, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Overveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Biest-Houtakker

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hilvarenbeek.

groene-stroom-biest-houtakker

Een energieneutrale woning in Biest-Houtakker rond september 2022

Aan de hand van deze pagina detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Biest-Houtakker. Maar, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Biest-Houtakker wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en sloffen dragen in huis. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Evenwel, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Atag) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Biest-Houtakker vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €2400 tot +/- €7200. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kornwerderzand afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken detecteer je à la minute welke groene stroom aanbieders in Biest-Houtakker operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jullie bestaande contract opzeggen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Biest-Houtakker fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten tref je bijgaand enkele pakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vind je rap welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Biest-Houtakker vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en stroom.