Loading...

Groene stroom Nijkerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door onze groene energie check kan je rap alle groene energieleveranciers in Nijkerk vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Nijkerk of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nijkerk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijkerk vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Nijkerk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Anode Energie tarieven juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bodem, aarde, water, bio, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, petroleum (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie De Wilgen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Nijkerk

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Nijkerk.

groene-stroom-nijkerk

Een energieneutrale woning in Nijkerk rond juni 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle details over groene stroom Nijkerk. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nijkerk is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “korter douchen” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energieleverancier. Desondanks, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Vaillant, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nijkerk is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €4400 – €7000. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Wijlre afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Met name organisaties als Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen check jij nu welke groene stroom aanbieders in Nijkerk beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je actuele levering annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Nijkerk sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je meteen welke van deze contracten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Nijkerk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.