Loading...

Groene stroom De Wilgen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2021. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in De Wilgen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in De Wilgen en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in De Wilgen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Wilgen vergelijken (september 2021)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in De Wilgen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2021. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Schiedam vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie De Wilgen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Smallingerland.

groene-stroom-de-wilgen

Een energieneutrale woning in De Wilgen rond september 2021

Middels deze pagina ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom De Wilgen. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Wilgen zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en je vriezer waterpas zetten. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Maar, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende cv-ketel (van Nefit, Atag, AWB, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in De Wilgen is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op stroomkosten. De investering varieert tussen €3300 t/m €7800. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Mariahout afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in De Wilgen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie bestaande pakket beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie De Wilgen aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten bekijk je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vergelijk je gemakkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen De Wilgen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.