Loading...

Groene stroom Overloon Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Met behulp van onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Overloon vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Overloon of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Overloon

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Overloon vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Overloon vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Powerpeers voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bio, bodem, aarde, water, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, kolen, petroleum (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Erica vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Overloon

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Boxmeer.

groene-stroom-overloon

Een energieneutrale woning in Overloon rond september 2022

Middels deze pagina lees je praktische uitleg over groene stroom Overloon. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Overloon zien we steeds meer. Zo’n huis realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere een afwasteil gebruiken” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Maar, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Overloon is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €3900 – €7700. Mede door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Abcoude afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist bedrijven zoals Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in Overloon beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je lopende contract ontbinden en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Overloon een stuk lager dan de introductieprijs. We horen van veel mensen die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen bekijk je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Info: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker ontdek je meteen welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Overloon vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.