Loading...

Groene stroom Nijetrijne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, stabiele bronnen als wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de duurzame energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Nijetrijne vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Nijetrijne en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nijetrijne

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijetrijne vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de relevante groene maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Nijetrijne vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Cogas prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, wind, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie De Weere vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nijetrijne

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-nijetrijne

Een energieneutrale woning in Nijetrijne rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Nijetrijne. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijetrijne wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je maatschappij. Aan de andere kant, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Atag, Remeha of Vaillant) verbannen. De welbekende cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Nijetrijne is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De totaalprijs ligt tussen de €4000 – €7100. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wijk aan Zee afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers als Qurrent, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je snel welke groene stroom aanbieders in Nijetrijne operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je bestaande pakket stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Nijetrijne een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je onderstaand enkele stroomcontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check achterhaal je snel welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nijetrijne vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.