Loading...

Groene stroom De Weere Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je vlug alle groene energieleveranciers in De Weere vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in De Weere en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in De Weere

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in De Weere vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder problemen groene stroom in De Weere vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per regio in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Scherpenzeel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie De Weere

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Opmeer.

groene-stroom-de-weere

Een energieneutrale woning in De Weere rond april 2024

Op deze pagina vind je bruikbare info over groene stroom De Weere. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Weere zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Vaillant, Remeha of AWB) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in De Weere kan veel geld kosten. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs varieert tussen €3100 tot €7700. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Maren-Kessel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in De Weere operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie De Weere aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn steeds meer families die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je onderstaand toonaangevende contracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vergelijk je meteen welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Weere vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.