Loading...

Groene stroom Scherpenzeel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie checker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Scherpenzeel vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Scherpenzeel en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Scherpenzeel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Scherpenzeel vergelijken (november 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder bekijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Scherpenzeel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie van E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, zon, water, wind, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Hantumeruitburen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Scherpenzeel

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-scherpenzeel

Een energieneutrale woning in Scherpenzeel rond november 2023

Door middel van deze website detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Scherpenzeel. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Scherpenzeel is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Intussen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Remeha, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Scherpenzeel is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Verder reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energiekosten. De kostprijs ligt tussen de €4300 tot €6900. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Biddinghuizen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen zoals Eneco, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check je vlug welke groene stroom aanbieders in Scherpenzeel beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige verbintenis stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Scherpenzeel sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel consumenten die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde contracten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker check je probleemloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Scherpenzeel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en stroom.