Loading...

Groene stroom St. Willebrord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in St. Willebrord vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in St. Willebrord en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in St. Willebrord

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in St. Willebrord vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je alle groene stroom aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in St. Willebrord vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie van Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, aarde, zon, water, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Hijum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie St. Willebrord

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Rucphen.

groene-stroom-st-willebrord

Een energieneutrale woning in St. Willebrord rond december 2022

Via onze website check je handige toelichting op groene stroom St. Willebrord. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in St. Willebrord wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Desondanks, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in St. Willebrord kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De investering ligt tussen de €4400 en €7700. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Burum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref je nu welke groene stroom aanbieders in St. Willebrord beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige pakket stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie St. Willebrord een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen tref je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check bekijk je simpelweg welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen St. Willebrord vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.