Loading...

Groene stroom Hank Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Door onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Hank vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Hank of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hank

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hank vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna bekijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Hank vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Vught vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hank

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Werkendam.

groene-stroom-hank

Een energieneutrale woning in Hank rond september 2022

Met behulp van deze pagina bekijk je handige toelichting op groene stroom Hank. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hank wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiebedrijf. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of Intergas) uitgesloten. De welbekende gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hank kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De kostprijs schommelt tussen €3100 en €7400. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Overasselt afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral organisaties als Greenchoice, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Hank beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Hank fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel mensen op basis daarvan oversluiten naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen ontdek je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Info: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check bekijk je rap welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Hank vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.