Loading...

Groene stroom Vught Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Vught vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Vught en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vught

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vught vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Vught vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: groene stroom Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als zon, aarde, bodem, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Leermens vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Vught

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Vught.

groene-stroom-vught

Een energieneutrale woning in Vught rond december 2022

Middels deze pagina vergelijk je alle uitleg over groene stroom Vught. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vught zien we steeds meer. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Voorbeelden zijn “nemen van ledverlichting” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Daarentegen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van AWB, Intergas, Remeha, Atag of Vaillant) verboden. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie woning en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Vught is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op energienota. Het tarief schommelt tussen €2700 tot €7000. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Epen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Vught aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige verbintenis beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Vught sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Vught vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.