Loading...

Groene stroom Leermens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk duurzamer dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Leermens vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Leermens en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Leermens

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leermens vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidies en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Leermens vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Leon Zeewolde actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, zon, wind, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Appeltern vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Leermens

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-leermens

Een energieneutrale woning in Leermens rond april 2024

Aan de hand van onze website detecteer je bruikbare info over groene stroom Leermens. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leermens zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, AWB, Intergas of Remeha) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je huis en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Leermens is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €3600 t/m €6000. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ter Aard afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Leermens voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je lopende levering beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Leermens een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten ontdek je hieronder veel gekozen contracten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker zie je vandaag nog welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Leermens vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.