Loading...

Groene stroom Ter Aard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Ter Aard vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Ter Aard en check de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ter Aard

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ter Aard vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Ter Aard vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per regio in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: korting bij Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, wind, water, aarde, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Huizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Ter Aard

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Assen.

groene-stroom-ter-aard

Een energieneutrale woning in Ter Aard rond december 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare details over groene stroom Ter Aard. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ter Aard wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verminderen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ter Aard kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. Het tarief ligt zo tussen de €2900 en €6200. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in De Weere afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Ter Aard aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: jullie huidige levering beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Ter Aard flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten tref je onderstaand toonaangevende stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker zie je eenvoudig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Ter Aard vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor stroom en gas.