Loading...

Groene stroom Huizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2021. Het is significant schoner dan grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Huizen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Huizen en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Huizen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Huizen vergelijken (juli 2021)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna check je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Huizen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Westland Infra 3 jaar contract juli 2021.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, zon, wind, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Zoek ook naar groene energie Wouw vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Huizen

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Huizen.

groene-stroom-huizen

Een energieneutrale woning in Huizen rond juli 2021

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je handige info over groene stroom Huizen. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Huizen zien we steeds meer. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “neem een waterbespaarder” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Evengoed, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, AWB, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en het tapwater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Huizen vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €3300 tot +/- €7000. Geholpen door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Scherpenzeel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist partijen zoals Engie, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij nu welke groene stroom aanbieders in Huizen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je lopende pakket beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Huizen een stuk lager dan een paar jaar terug. We horen van veel consumenten die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen stroomcontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check bekijk je eenvoudig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Huizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.