Loading...

Groene stroom Wouw Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieubewuste, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Wouw vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Wouw en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Wouw

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wouw vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je alle groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Door subsidies en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Nu groene stroom in Wouw vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, aardolie (grijze energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Mill vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wouw

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Roosendaal.

groene-stroom-wouw

Een energieneutrale woning in Wouw rond mei 2024

Met behulp van onze website vergelijk je alle uitleg over groene stroom Wouw. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wouw wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “gebruik niet de standby modus” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie leverancier. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Remeha, Atag of AWB) uitgefaseerd. De huidige cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw woning en kraanwater. Het product heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wouw is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Overigens reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De aanschafprijs ligt tussen de €3000 tot €7000. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hantumeruitburen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Wouw actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je bestaande pakket annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Wouw aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten tref je hierna toonaangevende contracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker achterhaal je moeiteloos welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Wouw vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.