Loading...

Groene stroom Mill Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Mill vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Mill of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Mill

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Mill vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Mill vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Clean Energy abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Breezand vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Mill

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Mill en Sint Hubert.

groene-stroom-mill

Een energieneutrale woning in Mill rond juli 2024

Met behulp van onze website bekijk je handige details over groene stroom Mill. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mill zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Denk aan “wassen op 30 graden” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Niettemin, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Nefit, Remeha, Intergas, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie huis en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Mill vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Overigens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €2600 tot +/- €6000. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wanswerd afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders als Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken zie je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Mill aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie huidige levering beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Mill een stuk lager dan de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die hierom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten bekijk je bijgaand enkele energiecontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vergelijk je snel welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Mill vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.