Loading...

Groene stroom Breezand Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via reine, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Breezand vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Breezand en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Breezand

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Breezand vergelijken (december 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Breezand vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract afsluiten bij DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, wind, water, bio, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Reeuwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Breezand

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-breezand

Een energieneutrale woning in Breezand rond december 2023

Op deze webpagina bekijk je praktische info over groene stroom Breezand. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Breezand wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of AWB) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Breezand kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2300 en €6600. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Legemeer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Engie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Breezand voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: het actuele pakket opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Breezand fors lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die hierom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare contracten bekijk je bijgaand vaak bestelde contracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check ontdek je snel welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Breezand vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.