Loading...

Groene stroom Legemeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, stabiele bronnen als wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Legemeer vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Legemeer en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Legemeer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Legemeer vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Legemeer vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Noordelijk Lokaal Duurzaam actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Arkel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Legemeer

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-legemeer

Een energieneutrale woning in Legemeer rond december 2023

Met deze website ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Legemeer. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Legemeer is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Echter, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (Atag, Nefit, Intergas, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Legemeer kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Overigens beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De investering varieert tussen €2800 tot €7200. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Ter Heijde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Legemeer operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: het huidige verbintenis annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Legemeer flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat mensen die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen ontdek je onderstaand enkele energiepakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker check je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Legemeer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.