Loading...

Groene stroom Ter Heijde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de duurzame energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Ter Heijde vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ter Heijde en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ter Heijde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ter Heijde vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Ter Heijde vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: korting bij Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bio, zon, aarde, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Hulsel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Ter Heijde

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals etensresten. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westland.

groene-stroom-ter-heijde

Een energieneutrale woning in Ter Heijde rond december 2022

Met deze pagina lees je belangrijke details over groene stroom Ter Heijde. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ter Heijde wint aan interesse. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “een afwasteil gebruiken” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas of Atag) verboden. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ter Heijde kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen de €3700 tot +/- €6700. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in De Wilgen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders zoals Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Ter Heijde voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jouw lopende levering beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Ter Heijde aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen bekijk je hieronder de meest populaire energiepakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker zie je meteen welke van deze contracten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Ter Heijde vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.