Loading...

Groene stroom Wanswerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wanswerd vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wanswerd of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wanswerd

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wanswerd vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend check je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Wanswerd vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: groene stroom Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, zon, water, wind, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Legemeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wanswerd

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-wanswerd

Een energieneutrale woning in Wanswerd rond juli 2024

Middels deze webpagina detecteer je handige details over groene stroom Wanswerd. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wanswerd wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij het maatschappij. Niettemin, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (AWB, Intergas, Atag, Nefit of Vaillant) verboden. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wanswerd kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarbij verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2500 – €6100. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Erica afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers als Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens detecteer jij snel welke groene stroom aanbieders in Wanswerd beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je lopende pakket beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Wanswerd sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten tref je hieronder enkele stroompakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker detecteer je moeiteloos welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Wanswerd vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.