Loading...

Groene stroom Appeltern Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Appeltern vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Appeltern en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Appeltern

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Appeltern vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Appeltern vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: goedkope tarieven NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Oldehove vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Appeltern

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente West Maas en Waal.

groene-stroom-appeltern

Een energieneutrale woning in Appeltern rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke toelichting op groene stroom Appeltern. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Appeltern is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Evenwel, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, AWB, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Appeltern is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op stroomkosten. De inkoopprijs ligt tussen de €2400 – €7300. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Huizen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen ontdek jij rap welke groene stroom aanbieders in Appeltern actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: jouw lopende contract beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Appeltern sterk verlaagd in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check bekijk je spoedig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Appeltern vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.