Loading...

Groene stroom Oldehove Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, wind, zon, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Oldehove vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Oldehove of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oldehove

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldehove vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Oldehove vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Qurrent kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Doornenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oldehove

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-oldehove

Een energieneutrale woning in Oldehove rond december 2022

Op basis van onze website lees je nuttige uitleg over groene stroom Oldehove. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oldehove is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en radiatorfolie gebruiken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Aan de andere kant, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Intergas, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oldehove is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. De prijs schommelt tussen €2300 – €6500. Via de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wouw afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers zoals Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Oldehove beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie bestaande verbintenis beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Oldehove aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten vind je in het overzicht hieronder enkele energiecontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je eenvoudig welke pakketten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Oldehove vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.