Loading...

Groene stroom Doornenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, duurzame bronnen zoals aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Doornenburg vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Doornenburg en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Doornenburg

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Doornenburg vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Doornenburg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: beoordeling UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Sittard vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Doornenburg

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Lingewaard.

groene-stroom-doornenburg

Een energieneutrale woning in Doornenburg rond juni 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl check je belangrijke informatie over groene stroom Doornenburg. De vraag is, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Doornenburg zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Remeha, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Doornenburg kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €4200 t/m €6000. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Mill afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens check je vlug welke groene stroom aanbieders in Doornenburg aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele contract opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Doornenburg flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiecontracten vergelijk je hierna veel gekozen energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker detecteer je zonder problemen welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Doornenburg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.