Loading...

Groene stroom Sittard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Sittard vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Sittard of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sittard

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sittard vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Sittard vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie via Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, wind, aarde, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Heino vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Sittard

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-sittard

Een energieneutrale woning in Sittard rond juli 2024

Via deze pagina vergelijk je uitgebreide info over groene stroom Sittard. Interessant, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sittard is een wens van vele. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiebedrijf. Daarentegen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Sittard vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2700 – €6800. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Breezand afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Via jullie adresgegevens tref jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Sittard beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je huidige abonnement opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Sittard sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten vind je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je ogenblikkelijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Sittard vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.