Loading...

Groene stroom Ansen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van onze groene energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Ansen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Ansen of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ansen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ansen vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan bekijk je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Ansen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: goedkope tarieven Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, wind, water, bio, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Oldebroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Ansen

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-ansen

Een energieneutrale woning in Ansen rond september 2022

Aan de hand van deze website detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Ansen. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ansen wint aan interesse. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “haal opladers uit het stopcontact” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij je aanbieder. Echter, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” verwarmingsketel (als Atag, Intergas, AWB, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ansen kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De kostprijs ligt in de range tussen de €4000 tot €6200. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Huis ter Heide afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name organisaties zoals Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek je vlug welke groene stroom aanbieders in Ansen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie bestaande contract annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ansen een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die daardoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen vind je onderstaand enkele stroompakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je meteen welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Ansen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.