Loading...

Groene stroom Oldebroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Geholpen door de duurzame energie checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Oldebroek vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Oldebroek of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oldebroek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldebroek vergelijken (april 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de beste groene maatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Oldebroek vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Oxxio kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Doniaga vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oldebroek

Onze zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oldebroek.

groene-stroom-oldebroek

Een energieneutrale woning in Oldebroek rond april 2024

Via onze website detecteer je praktische info over groene stroom Oldebroek. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oldebroek zien we steeds meer. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De energieconsumptie laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een leverancier. Daartegenover, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Intergas, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw huis en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oldebroek kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De prijs schommelt tussen €2900 – €7500. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Woudenberg afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron faciliteren dit. Door je postcode in te vullen detecteer je direct welke groene stroom aanbieders in Oldebroek operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Oldebroek sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel klanten op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire contracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vind je eenvoudig welke leveranciers “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Oldebroek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.