Loading...

Groene stroom Woudenberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene energie check kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Woudenberg vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Woudenberg of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Woudenberg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Woudenberg vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Woudenberg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per woongebied in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, bodem, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Mijnsheerenland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Woudenberg

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Woudenberg.

groene-stroom-woudenberg

Een energieneutrale woning in Woudenberg rond december 2022

Op onze website detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Woudenberg. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Woudenberg wint aan interesse. Zo’n huis bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Vaillant, AWB, Remeha of Nefit) verbannen. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je appartement en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Woudenberg is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. Het tarief schommelt tussen €3100 tot €6200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hank afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen als Engie, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Woudenberg beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige pakket ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Woudenberg een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer woningeigenaren die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder veel gekozen energiecontracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker achterhaal je moeiteloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Woudenberg vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en stroom.