Loading...

Groene stroom Mijnsheerenland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Mijnsheerenland vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Mijnsheerenland of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Mijnsheerenland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Mijnsheerenland vergelijken (oktober 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Mijnsheerenland vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Allure Energie abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, biomassa, zonne-energie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Breda vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Mijnsheerenland

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Binnenmaas.

groene-stroom-mijnsheerenland

Een energieneutrale woning in Mijnsheerenland rond oktober 2022

Met behulp van deze pagina check je uitgebreide uitleg over groene stroom Mijnsheerenland. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mijnsheerenland wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en zet de koelkast precies waterpas. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij je energiemaatschappij. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele cv-ketel (van Nefit, Intergas, AWB, Vaillant of Atag) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie huis en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Mijnsheerenland is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. Het tarief ligt in de range tussen de €2600 en €7100. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Vught afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Engie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot jij meteen welke groene stroom aanbieders in Mijnsheerenland voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: het huidige levering ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Mijnsheerenland aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel mensen die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten vergelijk je hieronder toonaangevende stroompakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene energie check achterhaal je nu welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Mijnsheerenland vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.