Loading...

Groene stroom Breda Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Breda vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Breda of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Breda

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Breda vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Breda vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract afsluiten bij Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals water, bodem, wind, aarde, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Roodhuis vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Breda

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Breda.

groene-stroom-breda

Een energieneutrale woning in Breda rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl lees je nuttige informatie over groene stroom Breda. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Breda zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Evenwel, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw huis en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Breda is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €2500 en €6800. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Leermens afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name bedrijven als Engie, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Breda actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Breda fors lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Info: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vergelijk je simpelweg welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Breda vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.