Loading...

Groene stroom Roodhuis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door de groene stroom vergelijker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Roodhuis vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Roodhuis en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Roodhuis

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Roodhuis vergelijken (maart 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Roodhuis vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen naar Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, waterkracht, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Ook interessant: groene energie Gasselternijveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Roodhuis

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-roodhuis

Een energieneutrale woning in Roodhuis rond maart 2023

Via deze website ontdek je belangrijke details over groene stroom Roodhuis. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Roodhuis wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere apparaten uitschakelen” en tochtstrips gebruiken. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Maar, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Roodhuis is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op stroomkosten. Het tarief ligt zo tussen de €4000 t/m €6400. Mede door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Appeltern afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties zoals Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Roodhuis aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: het huidige contract ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Roodhuis flink lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hierna de meest populaire contracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check ontdek je probleemloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Roodhuis vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.