Loading...

Groene stroom Gasselternijveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Gasselternijveen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Gasselternijveen of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Gasselternijveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gasselternijveen vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vergelijk je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Gasselternijveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, water, bodem, zon, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, kolen, steenkool (grijze stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Uden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Gasselternijveen

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-gasselternijveen

Een energieneutrale woning in Gasselternijveen rond november 2023

Door middel van onze website bekijk je praktische informatie over groene stroom Gasselternijveen. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gasselternijveen wordt steeds populairder. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Daartegenover, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” hr-ketel (Intergas, Vaillant, AWB, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Gasselternijveen is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3500 tot €6000. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Oldehove afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers zoals Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Gasselternijveen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je huidige verbintenis ontbinden en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Gasselternijveen aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We zien meer en meer consumenten die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten tref je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je rap welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Gasselternijveen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.