Loading...

Groene stroom Doniaga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Doniaga vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Doniaga en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Doniaga

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Doniaga vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Doniaga vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: beoordeling Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, biomassa, waterkracht, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Sint-Oedenrode vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Doniaga

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-doniaga

Een energieneutrale woning in Doniaga rond september 2022

Op basis van onze website vind je praktische uitleg over groene stroom Doniaga. Echter, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Doniaga wordt steeds populairder. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en zoveel mogelijk dubbel glas. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij het energiebedrijf. Intussen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Intergas, Remeha, Vaillant of Nefit) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Doniaga vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €3600 tot +/- €7200. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Mijnsheerenland afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven zoals Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken check jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Doniaga operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket stopzetten en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Doniaga fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele contracten ontdek je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker ontdek je moeiteloos welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Doniaga vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.