Loading...

Groene stroom Sint-Oedenrode Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Sint-Oedenrode vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Sint-Oedenrode en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sint-Oedenrode

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint-Oedenrode vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan bekijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Sint-Oedenrode vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie via Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Heiloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Sint-Oedenrode

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Sint-Oedenrode.

groene-stroom-sint-oedenrode

Een energieneutrale woning in Sint-Oedenrode rond juli 2024

Via deze website detecteer je belangrijke info over groene stroom Sint-Oedenrode. Maar, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sint-Oedenrode is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere nemen van ledverlichting” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” hr-ketel (Atag, Nefit, AWB, Remeha of Intergas) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Sint-Oedenrode is prijzig. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Bovendien reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs varieert tussen de €2900 tot +/- €6300. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Breda afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist partijen als Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Qurrent faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Sint-Oedenrode beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je actuele levering stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jouw nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Sint-Oedenrode aantrekkelijker dan een paar jaar terug. We zien meer en meer families die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check detecteer je rap welke pakketten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Sint-Oedenrode vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.