Loading...

Groene stroom Ravenswaaij Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Ravenswaaij vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Ravenswaaij en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ravenswaaij

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ravenswaaij vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Ravenswaaij vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen naar DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, bodem, aarde, water, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Garyp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ravenswaaij

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-ravenswaaij

Een energieneutrale woning in Ravenswaaij rond december 2023

Aan de hand van deze website vind je praktische uitleg over groene stroom Ravenswaaij. Echter, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ravenswaaij wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “led-lampen gebruiken” en repareer je kraan als deze lekt. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij je aanbieder. Niettemin, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Vaillant, AWB of Nefit) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ravenswaaij kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De investering ligt tussen de €3000 – €7800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ansen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven als Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Ravenswaaij aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: jullie actuele levering ontbinden en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ravenswaaij sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten vergelijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check zie je simpelweg welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Ravenswaaij vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.