Loading...

Groene stroom Garyp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu dan grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Geholpen door onze groene energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Garyp vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Garyp of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Garyp

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Garyp vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vind je de beste groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Garyp vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, waterkracht, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Ubbena vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Garyp

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-garyp

Een energieneutrale woning in Garyp rond december 2022

Op basis van deze pagina lees je handige informatie over groene stroom Garyp. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Garyp wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, AWB, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Garyp vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering ligt tussen de €2800 en €7700. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oldebroek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven als Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Garyp beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je huidige levering ontbinden en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Garyp flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel gezinnen die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker bekijk je snel welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Garyp vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.