Loading...

Groene stroom Ubbena Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. niet vervuilende, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, wind, biomassa, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Ubbena vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Ubbena en check de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ubbena

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ubbena vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Ubbena vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Kapellebrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ubbena

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Assen.

groene-stroom-ubbena

Een energieneutrale woning in Ubbena rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare details over groene stroom Ubbena. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ubbena is een wens van vele. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “korter douchen” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Maar, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ubbena vergt een hele investering. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Bovendien minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €3200 – €6800. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Doniaga afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers zoals Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal je spoedig welke groene stroom aanbieders in Ubbena aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: jouw lopende verbintenis stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. De toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Ubbena fors lager dan de beginperiode. Er zijn veel families op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten ontdek je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Ubbena vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.