Loading...

Groene stroom Kapellebrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Kapellebrug vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kapellebrug en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kapellebrug

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kapellebrug vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan detecteer je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Kapellebrug vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: NLE aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bodem, wind, zon, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Zuidschermer vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Kapellebrug

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-kapellebrug

Een energieneutrale woning in Kapellebrug rond april 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je alle uitleg over groene stroom Kapellebrug. Alleen, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kapellebrug is onderwerp van gesprek. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Atag, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kapellebrug kan veel geld kosten. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. De kostprijs ligt zo tussen de €2700 en €6500. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Sint-Oedenrode afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in Kapellebrug actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je huidige contract annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Kapellebrug aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je hieronder veel gekozen abonnementen. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je simpelweg welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Kapellebrug vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.