Loading...

Groene stroom Zuidschermer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zuidschermer vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Zuidschermer en check de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zuidschermer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidschermer vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Zuidschermer vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: stroom van Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Nieuw-Buinen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Zuidschermer

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Schermer.

groene-stroom-zuidschermer

Een energieneutrale woning in Zuidschermer rond juli 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige info over groene stroom Zuidschermer. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zuidschermer zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Denk aan “nemen van ledverlichting” en rolluiken gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Desondanks, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, AWB of Atag) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zuidschermer kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De prijs ligt tussen de €3000 – €6700. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Heiloo afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen zoals Greenchoice, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Eneco bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Zuidschermer operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: het actuele pakket stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Zuidschermer aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel families op basis daarvan kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten tref je hieronder veel gekozen abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check detecteer je direct welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Zuidschermer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en stroom.