Loading...

Groene stroom Vrouwenakker Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je nu alle groene energieleveranciers in Vrouwenakker vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Vrouwenakker en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vrouwenakker

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vrouwenakker vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Vrouwenakker vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: groene stroom Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, aarde, wind, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardgas, aardolie (grijze energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Leens vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Vrouwenakker

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Nieuwkoop.

groene-stroom-vrouwenakker

Een energieneutrale woning in Vrouwenakker rond december 2022

Middels deze webpagina bekijk je praktische details over groene stroom Vrouwenakker. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vrouwenakker zien we steeds meer. Zo’n huis kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en niet een te grote vriezer kopen. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij een aanbieder. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Remeha, Nefit of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Vrouwenakker vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. Het tarief ligt in de range tussen de €3300 tot €6600. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Enter afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke bedrijven als Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Vrouwenakker operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je bestaande contract annulerenen hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Vrouwenakker fors lager dan de beginperiode. We horen van veel consumenten die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vergelijk je rap welke maatschappijen “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Vrouwenakker vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.