Loading...

Groene stroom Enter Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Enter vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Enter of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Enter

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Enter vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Middels subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Enter vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: abonnementen van NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Ten Boer vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Enter

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Wierden.

groene-stroom-enter

Een energieneutrale woning in Enter rond december 2022

Met deze webpagina check je handige details over groene stroom Enter. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Enter is onderwerp van gesprek. Zo’n huis realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Atag, Vaillant of Nefit) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en het tapwater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Enter is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €4200 – €6100. Mede door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nijelamer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie focussen hierop. Op basis van je postcode achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Enter actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je huidige pakket ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Enter een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare abonnementen vind je hierna de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check check je direct welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Enter vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.