Loading...

Groene stroom Hallum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van de groene stroom vergelijker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Hallum vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hallum en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hallum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hallum vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Hallum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, water, zon, aarde, wind vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Zoek ook naar groene energie Vrouwenakker vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hallum

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-hallum

Een energieneutrale woning in Hallum rond oktober 2023

Met deze website check je bruikbare informatie over groene stroom Hallum. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hallum wint aan interesse. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “led-lampen gebruiken” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Echter, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De huidige mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hallum is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De prijs ligt zo tussen de €3900 tot €7500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ouwerkerk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Engie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij rap welke groene stroom aanbieders in Hallum actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: jullie bestaande pakket beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Hallum sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je hierna de meest populaire pakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je moeiteloos welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Hallum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.