Loading...

Groene stroom Scheemda Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Met behulp van de duurzame energie checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Scheemda vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Scheemda en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Scheemda

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Scheemda vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Scheemda vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, zon, bodem, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, aardolie, steenkool (vuile stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Hallum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Scheemda

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-scheemda

Een energieneutrale woning in Scheemda rond september 2022

Middels deze website ontdek je alle toelichting op groene stroom Scheemda. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Scheemda wordt steeds populairder. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere de verwarming omlaag doen” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Intussen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, AWB, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de energie uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Scheemda kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €4500 tot +/- €6400. Via de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Best afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Vooral leveranciers zoals Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Scheemda operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket opzeggen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Scheemda aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen tref je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je gemakkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Scheemda vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.