Loading...

Groene stroom Anna Paulowna Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Anna Paulowna vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Anna Paulowna of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Anna Paulowna

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Anna Paulowna vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Anna Paulowna vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: goedkope tarieven Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Okkenbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Anna Paulowna

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-anna-paulowna

Een energieneutrale woning in Anna Paulowna rond december 2023

Op Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Anna Paulowna. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Anna Paulowna zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. O.a. “het gebruik van lichtdimmers” en de verwarmingsbuizen isoleren. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Anna Paulowna is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. Het tarief schommelt tussen €3800 en €6900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Houtigehage afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Anna Paulowna beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jullie actuele contract opzeggen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De volgende leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Anna Paulowna sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel mensen die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je gemakkelijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Anna Paulowna vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.