Loading...

Groene stroom Okkenbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Okkenbroek vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Okkenbroek en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Okkenbroek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Okkenbroek vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna bekijk je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Via subsidies en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Snel groene stroom in Okkenbroek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: NLE kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, bio, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Donderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Okkenbroek

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Deventer.

groene-stroom-okkenbroek

Een energieneutrale woning in Okkenbroek rond november 2023

Via deze website bekijk je handige informatie over groene stroom Okkenbroek. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Okkenbroek is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Daarentegen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van AWB, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Okkenbroek vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. Het tarief varieert tussen de €2500 tot +/- €7500. Via de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wormerveer afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist organisaties zoals Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Pure Energie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Okkenbroek actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket beëindigen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Je volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Okkenbroek fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel klanten die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten ontdek je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check ontdek je eenvoudig welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Okkenbroek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.