Loading...

Groene stroom Donderen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Donderen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Donderen en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Donderen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Donderen vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Donderen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: beoordeling Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Sint-Annaland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Donderen

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-donderen

Een energieneutrale woning in Donderen rond december 2022

Via onze website bekijk je bruikbare info over groene stroom Donderen. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Donderen is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke cv-ketel (van AWB, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Donderen is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Verder minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. De aanschafprijs schommelt tussen €3600 tot +/- €7100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Miedum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode tref je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Donderen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: het huidige contract stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Donderen sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele pakketten ontdek je bijgaand enkele energiecontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker detecteer je meteen welke pakketten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Donderen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.