Loading...

Groene stroom Sint-Annaland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen schoner dan grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Sint-Annaland vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Sint-Annaland en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Sint-Annaland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint-Annaland vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Sint-Annaland vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie via UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, bodem, bio, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Heikant vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Sint-Annaland

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Tholen.

groene-stroom-sint-annaland

Een energieneutrale woning in Sint-Annaland rond december 2023

Aan de hand van deze webpagina vind je alle details over groene stroom Sint-Annaland. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sint-Annaland wordt steeds populairder. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “neem een waterbespaarder” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Intussen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Vaillant, AWB of Intergas) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sint-Annaland kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3700 tot +/- €7000. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Brakel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot jij meteen welke groene stroom aanbieders in Sint-Annaland beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je huidige verbintenis ontbinden en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Sint-Annaland fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families op basis daarvan overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten vergelijk je onderstaand toonaangevende contracten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je binnen no-time welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Sint-Annaland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor stroom en gas.