Loading...

Groene stroom Heikant Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant beter voor het milieu dan grijze energie dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Heikant vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Heikant en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Heikant

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heikant vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Heikant vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enduris contract mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Werkendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Heikant

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-heikant

Een energieneutrale woning in Heikant rond mei 2024

Aan de hand van onze website lees je alle details over groene stroom Heikant. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heikant is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “beperkt elektrisch bijverwarmen” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Maar, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heikant kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarbij verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs ligt tussen de €3900 en €7100. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ravenswaaij afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke partijen als Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Heikant aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande levering annulerenen vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Heikant aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel families die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energie-abonnementen tref je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vind je à la minute welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Heikant vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.