Loading...

Groene stroom Ransdaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Ransdaal vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Ransdaal en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ransdaal

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ransdaal vergelijken (april 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Simpel groene stroom in Ransdaal vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per postcode in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen naar Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Garnwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Ransdaal

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Voerendaal.

groene-stroom-ransdaal

Een energieneutrale woning in Ransdaal rond april 2024

Met onze website vind je praktische toelichting op groene stroom Ransdaal. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ransdaal wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “nemen van ledverlichting” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Daarentegen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit of Atag) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en het tapwater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ransdaal is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. Het tarief ligt tussen de €3200 t/m €7500. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Anna Paulowna afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties zoals Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Ransdaal voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jouw lopende abonnement stopzetten en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Ransdaal sterk verlaagd in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel klanten die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen vind je in het overzicht hieronder enkele energiecontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check ontdek je vlug welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Ransdaal vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.