Loading...

Groene stroom Garnwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Garnwerd vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Garnwerd en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Garnwerd

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Garnwerd vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Garnwerd vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per regio in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, wind, aarde, bio, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardgas, kolen (grijze stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Tytsjerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Garnwerd

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-garnwerd

Een energieneutrale woning in Garnwerd rond april 2024

Door middel van onze website vergelijk je nuttige details over groene stroom Garnwerd. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Garnwerd is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verminderen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke hr-ketel (Intergas, Vaillant, Nefit, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Garnwerd vergt een hele investering. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Verder reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. Het tarief schommelt tussen €3100 tot +/- €7600. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Okkenbroek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke maatschappijen als Engie, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Garnwerd actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je huidige levering ontbinden en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Garnwerd sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten ontdek je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker zie je ogenblikkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Garnwerd vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.